Pad Thai

Pad thai, phat thai (Thai: ผัดไทย; 'gebakken op Thaise wijze') of kway teow pad is een populair Thais eenbordsgerecht van drooggebakken rijstnoedels dat in Thailand voornamelijk wordt verkocht in etenskraampjes en lokale eetgelegenheden.

Bereiden

Stap 1

Laat de garnalen ontdooien. Week de mihoen 4-5 min. in heet water. Snijd  de garnalen met een scherp mes over de rug in, pel ze en verwijder het  zwarte darmkanaaltje. Dep de garnalen goed droog. Hak de pinda's fijn  (of maal ze even in een keukenmachine). Snijd het steeltje van de rode  peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen.  Snijd de peper in dunne ringetjes.

Stap 2

Verhit de vissaus met de tamarinde en los hierin de suiker op, proef  goed en voeg naar smaak zout (vissaus), zoet (suiker) of zuur  (tamarinde) toe. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de  garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan en houd ze warm (afgedekt  onder aluminiumfolie).

Stap 3

Snijd de knoflook zeer fijn en snipper de sjalot. Verhit de rest van de  olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin. Voeg  de mihoen toe, schenk de Pad-thaisaus erbij en zorg dat de mihoen in  beweging blijft om aanbakken te voorkomen. Roer op het laatst de taugé  en de peper erdoor, verhit het nog even mee. Snijd de bosui in  ringetjes. Serveer de Pad thai met de garnalen en bestrooi met de bosui  en de pinda's.